دليل تركيا
دليل الشركات - أخبار تركيا - سياحة وسفر - فرص عمل - العلاج والتجميل

منتجات حفاضات الأطفال ومصانعها في تركيا

2٬742

1. Prima:

Merkezi Amerika Birleşik Devletlerinin Ohio eyaletinde bulunan P&G (Procter & Gamble) şirketinin geçmişi 1950’lere dayanan ürünü. Yaptığım ufak çaplı bir Google araştırmasında Prima dünyada ve ülkemizde birinci sırada diyebiliriz. Ülkemizde Prima ismiyle satışa sunulan bu bezler yurt dışında Pampers adı ile satılıyor.Benimde denediğim Prima diğer bezlere kıyasla emiciliği, bebeğin tenine ve vücuduna uygun yapısı ile oldukça kaliteli.
P&G Şirketinin ülkemiz temizlik ve diğer sektörlerdeki  ürünlerinden bazıları ise şunlar: Alo, Ariel, Ace, Pantene, Head&shoulders, Blendax, Max Faktor, Olay, Koleston, Orkid, Oral-B, İpana, Gillette, Braun, Duracell…

2. Huggies:

Merkezi Amerika Birleşik Devletlerinin Texas Eyaletinde bulunan 1872 yılında kurulan Pampers’den sonra dünya pazarında en büyük ciroya sahip Kimberly-Clark şirketinin ürünü. Pazar büyük olunca Türkiye’ye 2005 yılında gelmişler. Kızlara ayrı, erkeklere ayrı bez yaklaşımıyla iyi bir strateji izledikleri kesin, işe yaramıyor değil!Oğlumuz yeni doğduğunda fiyat/performans açısından değerlendirip Huggies yeni doğan aldık ve gayet memnun kaldık. 3. Ayımıza kadar huggies kullandık. Kullandığımız bez numarası büyüdükçe Huggies kalın gelmeye başladı.
Ayrıca Kotex kadın pedi de bu şirketin ürünlerinden.

3. Molfix:

Merkezi Türkiye’de bulunan 1986 yılında kurulan Hayat Kimya’nın ürünü. Molfix bebek bezleri ilk olarak 1998 yılında üretilmeye başlamış ülkemizde.Şu anda 3+ numaralı bezini kullanıyoruz, memnunuz. Bazı bebeklerde pişik yaptığını duydum (gerçi her bez pişik yapabilir bebeğin cilt hassasiyetine uygun bezi bulmak gerek!)ancak bizde pişik yapmadı. Hayat Kimya’nın bazı diğer ürünleri: Molped, Joly, Bingo, Papia, Familia, Teno …

4. Canbebe:

Şahsen tamamiyle Türk malı sandığım Canbebe bebek bezi, 1990 yılında Astel Kağıt tarafından üretilmeye başlanmış ve ardından 2000 yılında aslen Belçikalı olan ve 1979 yılında kurulan Ontex firması bünyesine katılmıştır. Son olarak Ontex International ise 2010 yılında genel merkezleri ABD‘ de bulunan Goldman Sachs Capital Partners ve küresel-özel yatırım şirketi Texas Pacific Group (TPG) tarafından satın alınmıştır. Canbebe’nin bugün Orta Doğu ve Afrika’da da satışı varmış.

Canbebe’nin de 3 numaralı bezini denedik, bizde pişik yaptı, en basitinden bebek bezlerini analiz ettiğim sayfada göreceksiniz, sıvıyı emen yeşil tabaka aldığım paketteki hiçbir bezde eşit ortalanmamış. Bir paket aldığım için net bir şey diyemeyeceğim, üretim hatası da olabilir. Kullanan arkadaşlar yorumda paylaşım yapabilir.

Ontex Firmasının ülkemizde kullanılan diğer ürünü: Helen Harper Kadın Pedi

5. Evy Baby:

Kuruluşu 1927 tarihine dayanan Evyap Şirketinin ürünü, netice de Türk Malı. Fazla söze gerek yok sanırım. Ben henüz Evy Baby’i denemedim. Deneyince değerlendirmemi yazarım…
Evyap’ın piyasada bulunan diğer ürünleri: Duru, Arko nem, Arko men, Fax sabun, activex gibi…

6. Sleepy:

2004 yılında bebek bezi üretimi ile faaliyet göstermeye başlayan Eruslu Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.ş’nin ürünü olup yerli ürün diyebiliriz.Sleepy internet sitesinde kayıt formu dolduran 50.000 kişiye kargo dahil ücretsiz numune bebek bezleri ve bebek bakım örtüsü gönderiyor. Ben şahsen numune istedim ve kullandım. Biz sleepy’i beğendik. Pişik yapmadı ve bebeğin bedeninde uygun tasarlanmış. Çizgi bozulmazsa sleepy pazarda güzel yerlere gelir düşüncesindeyim. Yerli üretim olması da tercih sebebi olabilir.

7. Jenny & Willy:

Özetle Nam-ı diğer Bim’in bezi. Bim A.Ş. adına Turkuaz A.Ş. tarafından üretilen bebek bezi. Ocak 2017 tarihi itibariyle tüm çeşitlerinin paket fiyatı17.50 TL. Bebeğimiz yeni doğunca forumlarda insanların memnuniyetleri üzerine satın aldığım içine yumuşatıcı dökülmüşçesine parfüm kokan, dışı pek yumuşak sayılmayan bizde pişik yapan bez. İnsanlar forumlarda ve gruplarda fiyatının çok uyguna geldiğini söylese de bence öyle değil. Sanırım Bim’de satılıyor diye otomatiğe bağlayıp fiyatı uygun diye düşünüyoruz. Tane hesabı yapınca bazı kampanyalarda Prima bile daha ucuza geliyor.Bebeğin üçüncü ayından sonra kullanılabilir bence ancak yeni doğana kullanılmasına şiddetle karşı çıkıyorum. Yazık küçücük bebeklerin popolarına.

Bim’de satılan Jenny & Willy 3’lü ıslak mendilin fiyatı ise yine Temmuz 2016 itibariyle 5.45 TL.

8. BabyStar:

Ülker firmasına ait bebek bezi. Yukarıda yazdıklarımın en ucuzu. Bez genel olarak dokusu sert bir bez olsa da bizde sızma ve pişik yapmadı. Her markette bulunmuyor bildiğim kadarıyla. İstanbul’da Şok ve Özkuruşlar marketlerde bulduk biz.

Türk Malı olan BabyStar Ülker firmasının ürünü.

9. Komili:

Komili Bebek Bezi de Ülker firması tarafından üretiliyor. Burada bez hakkında detaylı bilgiler mevcut.

10. Soffio Baby (A101 Bebek Bezi): 

Soffio Baby bebek bezi Sleepy’nin üreticisi Eruslu Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.

100%
رائع جداً

منتجات حفاضات الأطفال ومصانعها في تركيا

  • يرجى تقييم هذا المقال
اترك رد
محادثة واتسأب مباشرة
هل تريد المساعدة؟
مرحباً ...
هل تريد المساعدة؟
تواصل معنا مباشرة عبر الواتسأب.