دليل تركيا
دليل الشركات - أخبار تركيا - سياحة وسفر - فرص عمل - العلاج والتجميل

زيادة أسعار الدواء في تركيا بنسبة 30%

تركيا ترفع ضريبة الاستهلاك الخاصة على زيت الديزل والبنزين

– يعتبر التبريد الطبيعي بإستخدام المراوح من الحلول الذكية والأوفر إقتصاديا، للتغلب على الحر دون اللجوء لأجهزة التكييف.
– إرتفاع أسعار #التفاح في محلات السوبر ماركت في #تركيا، بحدود 5 أضعاف أسعارها في بساتين إنتاجها بالأراضي الزراعية.
#التضخم في #تركيا يرتفع من 38.2% إلى 47.8% في يوليو على أساس سنوي وبأعلى من التوقعات البالغة 47.3%.
الإبلاغ وتقديم شكاوي ضد سوء السلوك لأشخاص، بعد أن أقدموا على ممارسة الرياضة عاري الصدر، في حديقة عامة بمدينة أنقرة التركية، بحجة الحر الشديد.

350

اضافة منظومة الغاز LPG للسيارات في تركيا بسبب إرتفاع أسعار الوقود والتي قفزت للأعلى بعد زيادة ضريبية صادمة .

تركيا ترفع ضريبة الاستهلاك الخاصة على زيت الديزل والبنزين


قالت الجريدة الرسمية في عددها الصادر، غدا الأحد، إن تركيا رفعت ضريبة الاستهلاك الخاصة على البنزين وزيت الديزل في إطار جهود الحكومة لمواجهة التحديات الاقتصادية.


وارتفع معدل الضريبة على البنزين من 2.52 ليرة تركية (0.1 دولار)للتر الواحد إلى 7.52 ليرة، بينما ارتفعت الضريبة على زيت الديزل من 2.05 ليرة إلى 7.05 ليرة.

ومن المتوقع أن يضيف تأثير هذه التعديلات الضريبية إلى جانب ضريبة القيمة المضافة ما يقرب من 6 ليرات على السعر النهائي لمبيعات المنتجات البترولية بزيادة أكثر من 20 في المئة لكل لتر، وفقا لحسابات رويترز.


Benzin LPG’nin fiyatını katladı



بينما تعاني السوق التركية من أزمة ونقص أعداد السيارات الجديدة، شهدت بعض مرآب ومواقف السيارات احتكار بعض التجار للسيارات الجديدة وتخزينها، بهدف بيعها فيما بعد عندما يزيد سعرها.


 İstanbul’da Sıfır Araçların Stoklandığı Noktalar Böyle Görüntülendi.

Türkiye genelinde bayilerdeki sıfır araç sıkıntısı devam ederken, İstanbul’un çeşitli noktalarında stoklanan araçlar dikkat çekti. Eyüpsultan’da otoyol kenarında, Zeytinburnu’nda ise bir otoparkta stoklanan araçlar, dron ile görüntülendi.



إقتراح صيغة جديدة لدفع  ايجارات المنازل للموظفين والمتقاعدين في تركيا.


Kira sorununa yeni formül



شهدت مدينة ماردين Mardin التركية ارتفاعا هائلا بدرجات الحرارة في شهر تموز وبلغت 51 درجة. 


Termometre 51 dereceyi gösterdi!



زيادة أسعار الدواء في تركيا بنسبة 30%


İlaca %30 Zam!



ارتفاع قياسي لدرجات #الحرارة في #تركيا .

إرتفاع غير مسبوق لدرجات الحرارة في تركيا “تجاوزت ال 40 درجة مئوية” في #إسطنبول .

Türkiye yandı, kavruldu !



Türkiye’nin İlk ‘Lime’ Cinsi Limon Hasadı Silifke’de Yapıldı

Türkiye’de sezonun ilk ‘lime’ cinsi limon hasadı Mersin’in Silifke ilçesinde yapıldı.

İlçeye bağlı Ulugöz Mahallesi’nde Cem Ergül’e ait 30 dönüm limon bahçesinde yapılan hasattan 25 ton ürün beklenirken, hasadı yapılan limonun kilosunun bahçede 50, marketlerde ise 70-80 liradan satıldığı bildirildi. Türkiye genelinde lime cinsi limon alımı yapıp iç piyasada otel ve restoranlara pazarladığını söyleyen tüccar Adnan Erdem, Türkiye genelinde bu yıl yaklaşık 250 ton ürün hasat edilmesini beklediklerini, bunun 25 tonunun Silifke’de gerçekleşeceğini söyledi.

Kokusu ve aroması ile ağızlarda hoş bir tat bırakan lime cinsi limonun ilk hasadının bu yıl Silifke’de yapıldığını belirten Erdem, “Bugün ilk lime misket limon dediğimiz ürünümüzün hasadına başladık. Biz üreticiden dalında kilosunu 50 liradan aldık. Lime cinsi limon marinasyon pasta, dondurma, kokteyl ve kozmetik sanayiinde kullanılıyor. Bu limon türü dışı yeşil, içi yeşil, çekirdeksiz ve sulu olması özelliği ile dikkat çekiyor. Tropikal ürünler artık Türkiye’de yetiştiriliyor. Bütün üreticilerimizin bir uzman eşliğinde bu ürünlere yönelmesini istiyoruz” dedi.



Tarladan Sofraya Coğrafi İşaretli Çubuk Turşusu’nun Hikayesi

Ankara’nın Çubuk ilçesinde 25 çeşit turşu üretiliyor. Coğrafi işaretli Çubuk turşusu, Çubukluların önemli bir geçim kaynağı olarak da dikkati çekiyor.



Sıcaklığın 60 Dereceyi Bulduğu Muz Serasında Zorlu Hasat

Türkiye’nin yaş meyve ve sebze üretim merkezlerinden Mersin’in Silifke ilçesinde Afrika sıcaklarında serada 60 dereceyi bulan sıcaklıkta muz hasadı yapıldı

Meteorolojinin son verilerine göre Türkiye’de sıcaklıklar son zamanlarda normalin 6-7 derece üzerinde seyrederken, Afrika sıcaklarıyla birlikte bu oran 6-10 derece üzerinde olacak. Ayrıca yer yer sıcaklık rekorları kırılacak. Afrika’dan gelen sıcak hava kütlesinin etkisinde kalacak olan kentler arasında olan Silifke’de 60 derecede muz hasadı yapıldı.

İlçede örtü altında 5 bin dönüm alanda hasadı yapılan muzdan 40 bin ton ürün elde edilmesi bekleniyor. Örtü altı domatese alternatif olarak 10 yıl önce üretimine başlanan muz, tarlada kilogramı 14 liradan alıcı buluyor. Seralardan hasadı yapılan muz, özel muz işleme tesislerinde belli aşamalardan geçtikten sonra paketlenerek iç piyasaya sürülüyor.

Yıllık Silifke bölgesinde 5 bin dönüme yakın muz üretimi yapıldığını belirten tüccar Aydın Baydar, “Silifke’de ortalama 40 bin ton ürün elde edilmektedir. 1 dönüm seradan ortalama 7-8 ton civarında ürün elde etmekteyiz. Şu anda muz kilogram tarlada 14 liradan alıcı buluyor” dedi.



Öğretmenlik Okudu Atanamayınca Çilek Üreticisi Oldu.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünden mezun olan Gökhan Öztürk (43), atanamayınca köyünde 1 dönümlük arazisine modern sera tesisi kurarak topraksız çilek üretimine başladı.



كم هي تكلفة قضاء إجازة سياحية عند زيارة جشمه في مدينة ازمير  التركية.

Show Haber ekibi yollarda!



تختلف أسعار الفنادق في جشمه بين :

75-3500 Euro 💶 لليلة الواحدة 



كم هي تكلفة قضاء إجازة سياحية عند زيارة جشمه في مدينة ازمير  التركية.

Show Haber ekibi yollarda!



Buğday hasadında yağmur bereketi, geçen yıla göre verim yüzde yüz arttı

Türkiye’nin buğday ambarı Sivas’ta buğday hasadı başladı. Bol yağışlar nedeniyle buğdayda verim yüzde yüz arttı.



Milyonlar yeni maaşını hesaplıyor!



يعتبر التبريد الطبيعي بإستخدام المراوح من الحلول الذكية والأوفر إقتصاديا، للتغلب على الحر دون اللجوء لأجهزة التكييف.

En ekonomik serinleme aracı



الطعم مختلف، الرائحة مختلفة!

Tadı başka, kokusu başka!



Samsun’da Tütün Hasadı Başladı

Türkiye’nin tütün ambarı olarak nitelendirilen Samsun’da kırsal kesimlerde tütün hasadı başladı. Bafra’da kırsal kesimin tek geçim kaynağı olan tütünde üreticiler bu sene artan maliyetler ve düşük rekolteden dolayı tütünün pek para etmediğini söylese de gece-gündüz tarladaki tütünlerini hasat ediyorlar.

“Bu sene rekolte az olacak”

Hasat hakkında bilgi veren Gökçesu Mahalle Muhtarı Aytekin Çil, “Tütün bize dedelerimizden, atalarımızdan gelen bir meslek. Küçük yaştan beri bu işi yapıyoruz. Günden güne maliyetlerin yüksek olması, tütün fiyatlarının ucuz olması bizi zorluyor. Zaten bu işi yapan da çok az kaldı. Yeni neslin de bu işi yapacağını sanmıyorum. Bize bu işi yaptıran da şirketlerin yüklü avans vermesi. Bu sene de aşırı yağışlardan dolayı vatandaş tütün ekimi yapamadı. Yapanlarınki de doğru dürüst büyümedi. Bu sene rekoltenin çok düşük olacağını tahmin ediyorum. Durum onu gösteriyor” dedi.



Paranın yarısı gerçek yarısı sahte



زيادة أسعار فستق غازي عنتاب خلال شهر بنسبة 50%

Antep fıstığı zamlandı



Mevsimlik tarım işçileri bunaltıcı sıcaklara rağmen tarlalarda çalışmayı sürdürüyor

Van’da mevsimlik tarım işçileri, bunaltıcı sıcaklara rağmen tarlalarda çalışmayı sürdürüyor.

Van’ın Gevaş ilçesinde 30 dereceye varan sıcaklara rağmen mevsimlik tarım işçileri tarlalarda çalışarak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren tarlaya giden tarım işçileri, akşam saat 17.00’a kadar güneş altında kalıyor. Özellikle öğle saatlerinde zorlandıklarını aktaran işçiler, yapacak başka bir iş olmadığı için mecburen buna katlandıklarını söylediler.



Asgari ücrete “enflasyon” ayarı



3 Yıl Önce Deneme Amacıyla Ekilmişti: Karabuğdayda Yüksek Verim!

Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde 3 yıl önce deneme amacıyla ekilmeye başlanan karabuğdayda bu yıl yüksek verim alındı. Glüten içermemesi sebebiyle çölyak hastaları tarafından büyük ilgi gören karabuğdayın üretiminin yaygınlaştırılması hedefleniyor.



151 yıllık ata tohumları ile 82 çeşit domates üretiyorlar

 Ordu’da aralarında 151 yıllık geçmişi olan ata tohumlarını kullanarak oluşturdukları bahçede 82 farklı çeşit domates üretimi yapan Murat Yılmaz ve Hüseyin Duman, elde ettikleri tohumları ücretsiz bir şekilde üreticilere temin ediyor.

Ordu’da Permakültür Eğitmeni Murat Yılmaz ile Hüseyin Duman, Altınordu ilçesinde oluşturdukları yaklaşık 500 metrekarelik alanda ağırlıklı olarak domates üretmeye başladı. İkili, ata tohumları kullanarak kendileri için ürettikleri domatesleri de tekrardan tohuma dönüştürerek, gelecek kuşaklara aktarmaya devam ediyor.

Aralarında 151 yıllık geçmişi olan tohumu da kullanan Yılmaz ve Duman, oluşturdukları bahçede 82 farklı çeşit domatesin yanı sıra az miktarda farklı sebzelerin de üretimini yapıyor, tohumlarını ücretsiz bir şekilde üreticilere gönderdiklerini belirtiyor.

“Permakültür sistemi ile ata tohumlarını kullanıyoruz”



Gaziantep’in enfes sokak lezzeti: Nohut dürümü

Gaziantep’in geleneksel yemekleri ve sokak lezzetleri popüler hale gelmeye başladı. Bu lezzetlerin başında ise son yılların en iyi çıkışını yapan nohut dürümü yer alıyor.

Gastronomi kenti Gaziantep’e özgü coğrafi işaretli nohut dürümü, pratik hazırlanışıyla ve doyurucu özelliğiyle dürüm severler için eşsiz lezzet sunuyor. Nohut dürümü, fırından çıkmış taze pidenin arasına nohudun çeşitli baharatlarla harmanlanarak ve salata eklenerek servis edilen bir dürüm çeşididir. Geleneksel döner ve lahmacun alternatiflerini arayanlar, kolay ulaşılabilir, doyurucu bir yemek oluşundan dolayı nohut dürümünü daha çok tercih ediyor. Seyyar arabalarda, tezgahlarda ve lokantalarda satılan nohut dürümünü tatmak isteyen vatandaşlar ülkenin ve şehrin dört bir yanından gelerek uzun kuyruklar oluşturuyor. Nohut dürümü geleneksel lezzetiyle ve uygun fiyatıyla yiyenlerin damağında unutulmaz bir iz bırakmaya devam ediyor.

“Nohut dürümcülüğü artık sektör haline geldi”



Toplu sözleşme görüşmeleri başlıyor



Yargıtay’dan kiracılara müjde!



Sebze fiyatları ne durumda?



Edirne’de tava ciğerin ‘olmazsa olmaz’ı Karaağaç acı biberinin hasadı başladı

Edirne’de, kentin meşhur lezzeti tava ciğerin yanında ‘olmazsa olmaz’ olarak adlandırılan, yöreye özgü Karaağaç acı biberinin hasadı başladı. Sadece Yunanistan sınırındaki Karaağaç Mahallesi’nde yetişen biberde bu yıl 250 ton verim beklediklerini belirten biber üreticisi Tunahan Ule, “Bu yıl yağmurlardan dolayı biberlerimizi biraz geç ektik. Normalde 1 Mayıs’ta ekiyoruz ama biz 15 Mayıs’ta ekmek zorunda kaldık. Böyle olunca hasada da geç kaldık, 15 Temmuz’da yapmamız gereken hasadı bugün yapıyoruz. 250 tona yakın verim bekliyoruz” dedi.



Arsa vurgunu!



Fiyatları gören şoka giriyor



Yozgat’ta Mevsimlik Tarım İşçileri Şeker Pancarı Tarlalarında Rızıklarını Çıkarıyor

Yozgat’a Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen mevsimlik tarım işçileri, 30 dereceye varan sıcaklara rağmen tarlada çalışarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde, şeker pancarı tarlalarında çalışan mevsimlik tarım işçileri, sıcak havaya rağmen akşam saatlerine kadar çapa yapıp ot yoluyor. Çocuklarıyla beraber her yıl kilometrelerce yol katederek Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin’den gelen mevsimlik tarım işçileri, özellikle şeker pancarı tarlalarında çalışıyor. İşçiler ayrıca Yerköy ilçesinde kavun ve karpuz tarlalarında da çalışarak rızıklarını çıkarıyor. Günlük 400 lira yevmiye ile çalışan mevsimlik işçilerin tarladaki yoğun mesaileri 7 ay sürüyor.

Her yıl Mayıs ayında aileleriyle gelen öğrenciler de zorlu şartlarda çalışarak okul harçlıklarını çıkarıyor.



Tonlarca Sazan Can Çekişiyor! Göç Yolları Kapatıldı!

Erzurum’un Olur ilçesinde milyonlarca sazan balığı göç yollarının kapalı olması nedeniyle can çekişiyor.

Olur ilçesi Ormanağzı Mahallesi’nde yapılan hidroelektrik santrali sonrası köyün iç mahallesine geçiş için yapılan köprünün ayaklarına plansızca dökülen beton sazan balıklarının göç yollarını kapattı. Göç yolları kapan tonlarca sazan ballığı köprü atında can çekişiyor. Su debisinin düşük olması nedeniyle balıkların belirli alanlarda sıkıştığı ve çaresizce çırpındıkları görüldü. Vatandaşlar ise bu olumsuz durumun balık türünün yok olmasına sebep olacağını belirterek, bir an önce çözüm bulunmasını talep etti.



Buharkent’te erkenci taze incir hasadı başladı

 İncirin başkenti Aydın’da hasat heyecanı başlarken, özenle toplanan Sarı Lop ve Bursa Siyahı cinsi incirler tüketiciye ulaştırılmaya başlandı. Bölgenin en önemli ihracat ürünü olan incirde bu sezon yaklaşık 25 bin ton rekolte bekleniyor.

Aydın’ın tadıyla damaklarda iz bırakan lezzeti İncirin hasat zamanı başladı. Taze incirin başkenti Buharkent’te erken saatlerde başlayan toplama işleminin ardından römorklara doldurulan kasalardaki taze incirler önce toptancı haline, ardından da kamyonlara yüklenerek başta Türkiye olmak üzere dünyaya gönderiliyor.

İncirin üretildiği diğer bölgelere göre ortalama 15 gün civarında erken hasat yapılan Buharkent inciri, bu erkenciliği ile ilçeye önemli bir ekonomik katkı sağlıyor. Bu sene havaların geç ısınması nedeniyle hasadı geciken taze incirde sezonun açılması ile yüzler de gülüyor. Tüccarların incir bahçelerine gelerek satın aldığı aroması, lezzeti, rengi ve kukusuyla bir marka olan taze incirlerin sofralara ulaşması için adeta zamanla yarışılıyor. Üreticinin, tüccarın ve tüketicinin memnun olduğu ve sezonda rekoltenin 25 bin ile 30 bin ton arasında gerçekleştirileceği taze incirde yaklaşık 100 milyon dolarlık bir ihracat geliri bekleniyor.

“En önemli değerimiz aslında incirdir”



100 yumurtalı taş fırında dev omlet



“Yanlışlıkla sizin faturanızı ödedik”



إرتفاع أسعار #التفاح في محلات السوبر ماركت في #تركيا، بحدود 5 أضعاف أسعارها في بساتين إنتاجها بالأراضي الزراعية.

Elmanın fiyatı 5 kat arttı



Kosovalı şarkıcının evi soyuldu!



Kiracıya ahlaksız tuzak!



Askere gideceğiz yalanıyla dilencilik!



القبض على 3 أشخاص بتهمة “التسول”، وقد أقدم هؤلاء على طلب المال والتسول من الآخرين، وكانوا يزعمون بأنهم بحاجة شديدة إلى المال، قبل الإلتحاق بالخدمة العسكرية.

Askere gideceğiz yalanıyla dilencilik!



قامت وزارة التجارة التركية بمنع تصدير زيت الزيتون إلى الخارج لمدة ثلاثة أشهر، بهدف ضبط أسعارها في السوق المحلية، وذلك بعد الإرتفاع الحاد لأسعارها في الفترة الأخيرة.


Zeytinyağı ihracatı 3 ay yasaklandı



Gizlice fotoğraf çekerken yakalandı



Bodrum sakinleri çok dertli



Tekneye girdi, ne var ne yok çaldı



حقق التضخم رقماً قياسياً في تركيا.
#التضخم في #تركيا يرتفع من 38.2% إلى 47.8% في يوليو على أساس سنوي وبأعلى من التوقعات البالغة 47.3% 

Enflasyon rekor kırdı!



الإبلاغ وتقديم شكاوي ضد سوء السلوك لأشخاص، بعد أن أقدموا على ممارسة الرياضة عاري الصدر، في حديقة عامة بمدينة أنقرة التركية، بحجة الحر الشديد. 

Parkta tişört tartışması!



غلاء متزايد وإرتفاع لإيجارات المنازل في إسطنبول مع ارتفاع التضخم .. معضلة تؤرق المستأجرين.

“لا مأوى لنا”.. الطلاب في مدينة إسطنبول يعانون إرتفاع إيجارات السكن الجامعي، ومن ارتفاع أسعار إيجارات الشقق السكنية.

Kiralık ev bulan parasını ödeyemiyor!



اشتداد موجة الحر .. الأرصاد الجوية التركية تطلق تحذير عاجل لولاية اسطنبول

أصدرت المديرية العامة للأرصاد الجوية التركية، تحذيراً عاجلاً من اشتداد موجة الحر التي أطلقوا عليها اسم “إيام باهور” (حرارة الجحيم) في البلاد .

حيث جاء في بيانها: “من المتوقع أن تصل درجات الحرارة في (إيام باهور) ، والتي ستبدأ اليوم في اسطنبول ، وستصل إلى أعلى مستوى لها، و ستشهد موازين الحرارة 39 درجة”.

Mecbur kalmadıkça sokağa çıkmayın!



”Köpek adam” parkta!



Show Ana Haber

التعليقات مغلقة.

محادثة واتسأب مباشرة
هل تريد المساعدة؟
مرحباً ...
هل تريد المساعدة؟
تواصل معنا مباشرة عبر الواتسأب.