دليل تركيا
دليل الشركات - أخبار تركيا - سياحة وسفر - فرص عمل - العلاج والتجميل

أزمة سيارات الأجرة تتفاقم في إسطنبول

يعاني معظم المواطنين في مدينة إسطنبول من صعوبة إيجاد سيارات الإجرة، حيث يلجأ أغلب سائقيها عمدا إلى إختيار الراكب الذي يناسبهم.

160

أزمة سيارات الأجرة تتفاقم في إسطنبول

يعاني معظم المواطنين في مدينة إسطنبول من صعوبة إيجاد سيارات الإجرة، حيث يلجأ أغلب سائقيها عمدا إلى إختيار الراكب الذي يناسبهم.


Taksiciler güzergah beğenmiyor! CNN Türk ekibi taksi bulamadı… Taksi krizi neden çözülemiyor?



‘Filenin Sultanları’na tanıdık rakip

Türk antrenör Yunanistan’ın başında



Sahte tabloyla babasını dolandırdı!



Masal gibi festival



Dilek Koçak’tan gururlandıran başarı!

#atvHaber #DilekKoçak



Sosyal medyadaki tuzaklar neler? Hangi içerikler nasıl denetlenecek, aileler ne yapmalı?



3 Bin Dönüm Alanda Domates Hasadı Başladı

Elazığ’da 3 bin dönüm alana ekilen ve bu sene 25 bin ton rekolte beklenen domateste hasat başladı. ABD, Almanya, İspanya ve İngiltere başta olmak birçok ülkeye ihraç edilen domates, dünya sofralarını süslüyor.



Antalya’da yüzde 85’e ulaşan nem oranı nedeniyle sabah saatlerinde kenti nem bulutları kapladı. Nem bulutları nedeniyle görüş mesafesi düşerken, havalimanına iniş yapamayan bazı uçaklar farklı şehirlere yönlendirildi



Yarım gram altın tarihe karışıyor… Daha hesaplı olduğu için düğünlerin gözde takısıydı



Bu davanın eşi benzeri yok!



Antalya’da yüksek nem bunalttı

Yüksek sıcaklığın etkili olduğu Antalya’da nem oranı yüzde 89’a ulaştı. Hava sıcaklığının 32, deniz suyu sıcaklığının 30 derece ölçüldüğü kentte, vatandaşlar ve turistler sahillerde yoğunluk oluşturdu



Mucize bitki

Kanser savaşçısı sumak



Enflasyon farkı, ek vergiler ve dövizde yaşanan dalgalanma… Parasını enflasyona karşı korumak isteyenlerin yatırım tercihi son dönemde borsa oldu. Yükselişe geçen borsa yatırımcısına güvenli liman olmuştu. Borsa Temmuz ayında %22 değer kazandı. Peki uzmanlar bu tabloya nasıl bakıyor?



Son aylarda turizm sektöründe vize krizi yaşanıyor. Birçok kişi vize başvurusu yapsa da ret cevabı alıyor. Haliyle bu durum tatil turlarına da olumsuz yansıyor. Turizm acenteleri de alternatif paketler üretmeye, vizesi olana indirim, vizesi olmayana da vizesiz paketleri sunmaya başladı.



Kira sözleşmesine tahliye taahhütnamesi ekleyen ev sahipleri boş taahhütnameye imza atmayana ev kiralamıyor ve dahası bu belgeyi kullanarak zam konusunda anlaşamadığı kiracısını evden çıkarmaya çalışıyor. Uzmanlarsa kiracıları mağdur eden uygulamaya dair yasal düzenleme yapılmalı diyor.



İnternetteki 2. el otomobil satışında fiyat denetimine takılmak istemeyenler çağrıyı oto pazarlarında buldu. Doluluk oranı artınca araçlara istenilen fiyatlar yazıldı. 2. el araçlar yine sıfır araçları solladı.



Özel okul zammında Milli Eğitim Bakanlığı devreden çıkıyor. %35 ve %65 ile iki kez sınırlandırılan zamlarda artık eski formül uygulanacak, peki zam sınırlaması ne zaman kalkacak, yeni zam oranları neye göre ve nasıl belirlenecek?



Altınla ilgili yeni kararlar alındı. Bu kararlar hızla piyasaya yansıyınca altın alım satımında makas aralığı açıldı. O fark 100 lirayı gördü.



Eskiden sadece 2. el araçlar için ekspertiz gerekli olurdu ama artık bireysel satıcılar da plakalı sıfır kilometre araçları satışa sunmaya başladı. Zaman zaman o araçlarda da alıcı hasarla karşılaşabiliyor. Tam da bu nedenle sektör temsilcileri “sıfır araç deyip geçmeyin, mutlaka ekspertiz yaptırın” diyor



İnternetten alışveriş hayatımızı kolaylaştırdı ama bir takım riskleri de beraberin de getirdi. Şikayetler rekor seviyeye ulaştı. Öyle ki internetten ürün alıp mağdur olmayan artık neredeyse yok gibi. Peki alışverişlerimizde mağduriyet yaşamamak için ne yapabiliriz?



1 gramın altında altın artık üretilmeyecek. Bu haberi alan fırsatçılar hemen işe koyuldu, yarım gram tedavülden kalktı bahanesiyle vatandaşın yastık altındaki yarım gramlarını değerinin altında bozmaya başladı. Uzmanlardansa yarım gram altının değeri düşmez, ucuza bozdurmayın uyarısı geldi!



Burs arayan öğrenciler dikkat! Çünkü onlarda dolandırıcıların radarına girdiler. Dolandırıcılar öğrencileri burs vadiyle kandırıyor, sonra adlarına hesap açıyor ve o banka hesapları üzerinden kara para aklıyor. İşte o sahte siteler ve uzmandan burs arayan öğrenciye uyarılar.



Bankalar emekliler için yarışa girdi. Maaşlara yapılan ara zamla birlikte promosyon ücretini yükselttiler. Bazı özel bankalar promosyonu 15 bin TL’ye kadar çıkardı.


Kanal D Haber

التعليقات مغلقة.

محادثة واتسأب مباشرة
هل تريد المساعدة؟
مرحباً ...
هل تريد المساعدة؟
تواصل معنا مباشرة عبر الواتسأب.