دليل تركيا
دليل الشركات - أخبار تركيا - سياحة وسفر - فرص عمل - العلاج والتجميل

موجة هجرة عكسية من اسطنبول الى مدن اخرى

نزوح جماعي من إسطنبول

178

موجة هجرة عكسية من اسطنبول الى مدن اخرى

نزوح جماعي من إسطنبول 

ويعود السبب في الهجرة العكسية، أي الهجرة من إسطنبول نحو مدن تركية أخرى إلى إرتفاع الإيجارات الملحوظ، والغلاء الفاحش للأسعار، وقلة فرص العمل، والتي دفعت المواطنين بالهجرة إلى محافظات أخرى ربما يكون العيش فيها أرخص وأنسب.


Vatandaş İstanbul’u terk ediyor!

Hayat pahalılığı… Yoğun trafik…



Günlük kiralık evlere sertifika!



Kiraya 3 katı artış isteyen mülk sahibi, istediğini alamayınca adeta bir hırsız gibi kapıları parçalayarak dükkana girdi.



Dünyanın en kötü hediyesi



Kırık bacağından ameliyat olmak için hastaneye yattı, başına gelmeyen kalmadı! 



📌Türkiye’nin en sıcak yeri neresi? Meteorolojinin ölçtüğü sıcaklık rekoru nereden geldi? Türkiye’nin iklimi mi değişti?



Hem altınlarını hem hayallerini çaldılar!



İzmir’in turistik ilçesi Foça sahillerinde büyüklü küçüklü denizanası yoğunluğu tedirginliğe neden oldu.



Borsa İstanbul yeni haftaya tarihi bir zirveyle başladı ve gün içinde rekor kırmaya devam etti. %2,46 değer kazanarak 7200 puanı aştı. Peki yükseliş sürecek mi? Dolar ve altın ne durumda?



Otomobil uzun bir süredir yatırım aracı olarak görünüyordu ve bu nedenle talep oldukça artmıştı. Sıfır araç almak istediğinizde sıraya yazılıyor, en erken 40-45 günde teslim alabiliyordunuz. Ancak Temmuz ayında bu durum değişti. Sıfır otomobile talep azaldı ve aylar sonra ilk kez bayilerin elinde araç kaldı. Her modelden olmasa bile bayilerde artık araç var.



4 milyon memurla 2.5 milyon memur emeklisinin merakla beklediği toplu sözleşme görüşmeleri başladı. Temmuz itibariyle en düşük memurun maaşı 22 bin liraya çıkarıldı ama 2024 ve 2025’te ne kadar zam alacaklar sorusunun yanıtı aranıyor. İşte ilk toplantıdan öne çıkanlar



Tüm gıda ürünlerinde tarladan tezgaha fiyat farkı hepimizin malumu, ancak bazı ürünlerde örneğin: Elma’da üreticiyle market arasında fark %390’a kadar çıktı



Aynı ilçede aynı mahallede hatta aynı binada bile birbirinden farklı fiyatlar oluyor. Hangisi fahiş hangisi evin gerçek değeri zamanla ayrıt etmek bile güç oluyor. Uzmanlara göre bu sorun nasıl ortadan kalkar



Sosyal medya üzerinden hisse senedi al-sat tavsiyesi verenlerin sayısı gittikçe çoğalıyor. Sermaye Piyasası Kurulu da bu kişilere karşı harekete geçti. Tespit ettiği kişilere işlem yasağı getirdi. Uzmanlardan da yatırımcılara uyarı geldi.



Otomotiv sektöründe fiyatların geri çekilmesi için yeni formüler deneyen Ticaret Bakanlığı, sıfır araçları takip etmek için yeni bir sistem kuruyor. O sistem aynı Sağlık Bakanlığının ilaçları takip ettiği gibi işleyecek. Bir otomobil fabrikadan müşteriye ulaşana kadar uygulama üzerinden takip edilecek.



Küresel ısınmanın etkisi Türkiye’yi de yakıp kavurmaya devam ediyor. Mega kent İstanbul’da geçtiğimiz hafta etkili olan aşırı sıcaklar, bir kez daha geliyor. Uzmanlar yarın daha da sıcak olacak diyor ve “dışarı çıkmayın” uyarısında bulunuyor.



Merkez Bankası başkanı Hafize Gaye Erkan geçtiğimiz hafta enflasyon raporu toplantısında “Enflasyon kısa vadede geçici yükseliş gösterecek” demişti. Dediği gibide oldu. TÜİK Temmuz enflasyon oranını %9,49 olarak açıkladı. Böylece ocaktan bu yana düşme eğilimi gösteren yıllık enflasyon %38,20’den 47,83’e yükseldi.



Beyaz eşya ve elektronik aletlerin fiyatı hızla yükseldi, bununla birlikte servis ve tamir ücretleri de aldı başını gitti. Fahiş tamir fiyatlarıyla karşılaşan vatandaş neredeyse her ürünü kendisi tamir etmeye çalışıyor. Bunun içinde internetteki örnek videolardan yardım alıyor.

Kanal D Haber

التعليقات مغلقة.

محادثة واتسأب مباشرة
هل تريد المساعدة؟
مرحباً ...
هل تريد المساعدة؟
تواصل معنا مباشرة عبر الواتسأب.